• Kezdőlap
 • Diszlexia
 • 10 tipp a középiskolai felvételihez- hogyan kerüld el a figyelmetlenségből adódó hibákat

10 tipp a középiskolai felvételihez- hogyan kerüld el a figyelmetlenségből adódó hibákat

A jövő héten írjátok a központi felvételi vizsgát magyarból és matekból. Biztosan sokat készültetek rá, hogy az általatok vágyott helyre bejussatok. A következőkben olyan tanácsokat adunk, amik a vizsgán segítenek, hogy elkerüld azokat a hibákat, melyek a figyelmetlenségből adódnak főként, nem pedig a tudás hiányából. Ne ezeken múljanak a pontok! Sok sikert kívánunk mindenkinek!

 

1. Először az egész feladatsort olvasd át, vagy fusd át! Ha megismerkedsz a feladatokkal, az agyad már akkor készül a megoldására, ha éppen más feladat konkrét megoldásánál tartasz.

2. Azzal a feladattal kezd, amit biztosan tudsz!

3. Azok közül, amit biztosan tudsz, a legtöbb pontot érővel kezd!

4. Bonyolult feladat esetén, amikor több választ is várnak, a kérdésben számozd be a megoldandó feladatokat! Amikor elkészültél, ellenőrizd le, hogy mindenre válaszoltál-e!

Alá is húzhatod a kérdések kulcsszavait!

5. Fogalmazásnál olvasd át a legvégén, amit írtál. Egyszer hátulról szavanként, hogy a helyesírási hibákat észre vedd, egyszer pedig elölről, hogy a vesszőket és egyéb tagolásokat pótold! Ügyelj arra, hogy minden mondatod értelmes és magyaros legyen. Kerüld a hosszú és bonyolult körmondatokat!

6. Tanulj meg egy-két jó szófordulatot, amit magadénak is érzel! Bátran használd fogalmazáskor! Amikor valami jó szöveget olvasol, figyelj ezekre, mert később be tudod építeni a saját dolgozataidba!

7. Tömören fogalmazz, de ne egy-egy szóban!

8. Csak akkor használj idegen szavakat, ha nincs rá jobb magyar szó, de ne feledd, hogy a tanár a szakszavakat mindig hallani akarja, tehát azokat ne hagyd ki!

9. Matematikai számításoknál becsülj, hogy véletlenül se tévedj nagyságrendet, jó tervezés esetén ez segít elkerülni a számításból adódó hibákat.

10.  Matematika számításoknál modellezd az elgondolásodat kisebb, egyszerűbb számokkal, hogy megbizonyosodj arról, jól gondolkodtál-e!

Tags: tanulásmódszertan, középiskolai felvételi,, sikeres felvételi

Lépj kapcsolatba velünkemailIkonTe is!
  • Elérhetőségünk:

  • Bejelentkezés:
   e-mail:
    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   vagy
   telefon: 06-20-5963761, 06-20-4053939

  • Foglalkozásainkat előzetes bejelentkezés után a Budapest, I. ker.
   Hattyú utca 12. szám alatt tartjuk.

  • Kihelyezett foglalkozásaink Érdligeten is elérhetőek. Tanácsadás,tanfolyamok Budapesten és a környező megyékben. 

   Kövess minket!