Szakembereink

Szeretettel köszöntünk!

Fejlesztőpedagógusok, gyógypedagógusok oldalát olvasod, melynek célja, hogy valódi segítséget nyújtson a tanuláshoz, legyél akár felnőttként iskolapadban ülő, akár diák-korú, légy bár pedagógus, aki hivatásszerűen foglalkozik a tanítással, vagy szülő, aki “laikusként” követi és segíti gyermeke iskolai pályafutását

Érezd magad otthon, akkor is, ha remekül megy a tanulás, és akkor is, ha csak döcögve, esetleg nagy nehézségek árán.

Számunkra a tanulás élethosszig tartó folyamat. Több diplomával a zsebünkben is folyamatosan és nagy kedvvel tanulunk, mestereinktől és tanítványainktól egyaránt.


Szakembereink

Vikukel Zsuzsa vagyok, fejlesztőpedagógus, az inkluzív nevelés tanára.

112 éve foglalkozom tanulási nehézségek felismerésével és iskoláskorú gyermekek fejlesztésével

Munkámban mindig arra törekszem, hogy megmutassam a gyerekeknek és a szüleiknek, hogy a tanulás nem feltétlenül gyötrelem, hogy minden gyereknek vannak erősségei, melyekre lehet támaszkodni, amelyek elvezethetnek az önálló és hatékony tanuláshoz.

Folyamatosan keresem az új utakat, követem a nemzetközi szakirodalmat is annak érdekében, hogy hathatós segítséget nyújtsak a hozzám forduló családoknak és pedagógusoknak.
Jelszavam a pozitív pedagógia, mely alatt azt értem, hogy a kellő motiválás, a közös célkitűzés, a készségek fejlesztése mind egy cél elérését kell, hogy szolgálja: ez a gyermek jól-léte, személyiségének maximális kibontakozása, a saját út megtalálása, a boldog gyermekkor szolgálata.

Ennek eléréséhez keresem az utakat a gyerekekkel, szüleikkel és pedagógusaival közösen: hiszen a fejlesztő folyamat akkor hatékony, ha gyermek érdekében, minden résztvevő együttes munkájaként zajlik.
Pozitív pedagógia: erőforrások megkeresése, azok megerősítése, céltudatosság, rugalmasság, együttmunkálkodás, személyre szabottság, pozitív visszajelzések, az öröm megélése és kifejezése, elismerés.

Ezek azok a fogalmak, melyek napi munkámban irányelvként mutatják nekem az utat, melyeket magamra nézve is elérendőnek tartok.


Zwickl Annamária vagyok, fejlesztő-gyógypedagógus.

12 éve tanulási nehézséggel küzdő gyermekekkel foglalkozom, diagnosztizálom a problémáikat és fejlesztem őket.
Hitvallásom szerint a hathatós segítség csak olyan közös munka eredményeként valósulhat meg, amelyben partnerként vesz részt a gyermek, a szülő, a pedagógus és a fejlesztőpedagógus.

Olyan együttműködésben, ahol nincs alá-fölé rendeltség, ahol mindenki kompetens a saját területén, ahol a gyermek érzelmei, motivációja, esetleges szorongásai nincsenek figyelmen kívül hagyva.
Úgy gondolom, hogy mindenkinek van esélye arra, hogy a legjobbat kihozza magából, de ehhez arra van szükség, hogy tisztán lássa tudását, a gátló tényezőket és a legfontosabbat, az elérendő célt.

Ezek ismerete segíti a gyermeket, a fiatalt, hogy kellő motivációval túljusson nehézségein.
Álljon itt egy példa arra, hogy a felnőttkor is rejtegethet még meglepetéseket a például olvasási problémával küzdők számára. Sok, korábban olvasási nehézséggel, diszlexiával nem diagnosztizált szülővel beszélgettem, akik életében a hangos olvasás mindig rémálom volt.

Aztán megszületett a gyermekük, akit szeretnek, nincs negatív visszajelzés, ha félreolvas valamit neki, csak a csillogó lelkes szempár követi a meséket. A rémálom lassan átváltozott közös élménnyé, a nagybetűk a mesekönyvben kellő biztonságot adtak a szülőknek ahhoz, hogy később mindent magabiztosan olvassanak fel hangosan az egyre nagyobb szókincsű és érdeklődő gyermekeinknek.

Miért történhet mindez 8, 12, 16 iskolai tanév után? Mert nincs szorongás, csak motiváció és kitűzött cél apró lépésekre bontva. Munkámban ezt a hármasságot tartom szem előtt, hogy a hozzám fordulók hathatós segítséget kaphassanak problémáikra.
Soha nincs késő, hogy szembenézzünk a problémáinkkal, és egyedül vagy szakember bevonásával túljussunk rajta.
Lépj kapcsolatba velünkemailIkonTe is!
  • Elérhetőségünk:

  • Bejelentkezés:
   e-mail:
    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   vagy
   telefon: 06-20-5963761, 06-20-4053939

  • Foglalkozásainkat előzetes bejelentkezés után a Budapest, I. ker.
   Hattyú utca 12. szám alatt tartjuk.

  • Kihelyezett foglalkozásaink Érdligeten is elérhetőek. Tanácsadás,tanfolyamok Budapesten és a környező megyékben. 

   Kövess minket!